maandag 28 oktober 2013

Kerst stakaart makenDeze  kaart is gemaakt met de vellen STAP SL 1279 en BASIS 132 en 134 van Studio Light.
Ik heb een mal van internet genomen, en deze uitvergroot tot 14,5 cm
Deze mal heb ik uit rood kaart karton geknipt. Daarop heb ik eerst een mal van 14 cm uit het Basisvel 134  geknipt en op de rode kaart geplakt.
Aan de achterkant eerst een standaard geplakt omdat de kaart nu nog plat is en je dus nog goed de standaard kunt vastplakken.
Daarna heb ik 2 stukjes rood kaartkarton genomen van 6 cm breed en 8,5 cm lang. Hierop weer 2 stukjes papier uit het basisvel 134 gesneden van 5,5 cm breed en 8 cm lang en dit op de rode kaartjes geplakt.
Daarna heb ik 2 strookjes van 2 cm breed uit basisvel 132 gesneden en schuin op de stukjes kaart geplakt. Knip dan de hoeken wel even bij in de vorm van je kaartje.
Nu eerst even het STAP SL 1279 vel erbij gepakt en daar een aantal plaatjes uitgeknipt die ik gebruiken wilde op de kaart. Ik leg zelf eerst alles los op de kaart zodat je nog kunt schuiven als iets niet naar je zin is en plak dan pas alles vast. Op de kaartjes heb ik in de hoekjes 2 rood met gouden stickertjes geplakt.
Uit rood kaart karton heb ik nog 2 hulsttakken gestanst. Deze zijn van de een malletje van Marianne Design de LR 0244. Een grote groene en wat kleinere rode daisy bloem met een wit bloemetje aan het uiteinde van de takken geplakt en de kaart is klaar.

Veel plezier met het maken van deze kaart!   Groetjes Anita


4 opmerkingen: