maandag 25 februari 2019

Luxe scrapkaart

Hallo lieve volgers,

Ik wilde graag een uitgebreide scrapkaart maken met allerlei verschillende labels, een boekje en prachtig papier. Studio Light heeft weer een ontzettende mooie Ultimate Scrap Paper uitgebracht. Dit papier is zo mooi aan beide zijden. Je zou er eigenlijk van iedere pagina twee stuks moeten aanschaffen want het is echt prachtig. Het zijn 30 x 30cm vellen dus je kunt er alle kanten mee op. Verder heb ik nog de nieuwe kleine Paper Pads gebruikt, nieuwe bloemetjes en het stansblok Classic Rouge.

Ik heb het model van de kaart zelf bedacht. Misschien vind jij dit te veel. Je kunt dan ook makkelijk gedeeltes van de kaart maken afhankelijk van wat jij leuk vindt.

De benodigdheden zijn:

Wit papier:
15 x 30 cm
15 x 15 cm
15 x 13cm
7 x 15 cm

Craft papier:
14,5 x 14,5 cm (4x)
14,5 x 12,5 cm
6,5 x 14,5 cm
+ eventueel en labels

Design papier:
14 x14 cm (4x)
6 x 14 cm
12 x 14 cm
+eventueel labels en overige mallen


Ik laat je hieronder zien hoe mijn kaart eruit zie aan de voorkant en aan de binnenkant.


Als je de kaart leuk vindt, gaan we beginnen.
Als eerste heb je een vel papier van 30 x15 cm en een vel van 15 x 15 cm.
Het grote vel ril je op 15 cm. Het vel van 15 x 15 cm plak je aan de achterkant.
Plak die aan drie kanten vast zodat er straks een groot label in past.


We gaan nu verder met de voorkant. Ik heb een craft papier van 14,5 x 14,5 cm en een designpapier van 14 x 14 cm.  Ik heb overigens alles gedrissted en bewerkt met gesso.


Hierop heb ik vier keer een van de nieuwe mallen gebruikt.
Ik heb deze op verschillende kleuren papier gestanst en op de voorkant geplakt.


Daarna heb ik een leuk plaatje uitgezocht uit het stansblok Classic Rouge en daar nog veel meer elementjes uitgehaald voor mijn kaart. Je kunt met zo'n blok hele leuke kaarten maken maar je kunt natuurlijk ook net als ik de plaatjes eruit halen en je kaart zelf indelen. 

Studio Light heeft ook nieuwe mallen uitgebracht voor bloemen en blaadjes. Deze zijn ook heel mooi en moest ik natuurlijk erbij gebruiken. Verder heb ik nog wat glitter Nuvo drops erop gezet.De voorkant is nu klaar en we kunnen verder gaan met de binnenkant. Daar heb ik ook weer twee keer craft papier heb gebruikt van 14,5 x 14,5 cm. en design papier van 14 x 14 cm. Aan de rechterzijde heb ik half cirkeltje uit geknipt zodat je het label straks goed kunt zien.


Daarna ben ik met de linkerkant verder gegaan. Daar heb een vel van 14,5 x14,5 cm diagonaal doorgeknipt en een designpapiertje van 14 x 14 cm ook diagonaal doorgeknipt. Deze heb ik opgeplakt. Dit is voor de labels. Daar heb ik de leuke kleine ticketmallen voor gebruikt en daarop kleine elementjes uit het stansblok gebruikt. Voor de rechterkant wilde ik een klein boekje maken met de nieuwe mallen van Studio Light. Deze stansen kun je heel leuk gebruiken voor het maken van een boekje maar ook voor Memory Dex kaartjes. De gleufjes zitten dicht zodat je er een boekje van kunt maken maar wanneer je deze doorknipt kun je ze heel leuk gebruiken als Memory Dex kaartje. Hier een close up.


Ik heb beide verschillende stansen gebruikt zodat ze op elkaar liggen.Daarna heb ik er een lintje doorheen gehaald.

Voor de onderkant van de rechterkant heb ik een wit vel genomen van 7 x 15 cm, daarop een craft papiertje van 6,5 x 14,5 cm en een designpapiertje van 6 x 14 cm. Deze heb ik drie kanten vastgeplakt zodat aan de bovenkant het boekje gestopt kan worden.
Dan komt het er zo uit te zien.


Nu alleen nog het label.

Daar heb ik een wit papier voor gebruikt van 13 x 15 cm, een craft papiertje van 12,5 cm x 14,5 en een design papiertje van 12 x 14 cm. Daar heb ik alleen wat op gestempeld. Ik wil hier wat tekst opschrijven voor degene die deze kaart krijgt. En dit papier is ook weer zo mooi. 


Zo ziet de binnenkant eruit als hij af. Ik heb ervoor gekozen om niet veel elementjes erop te plakken omdat ik het papier echt prachtig vind. 


De producten welke ik heb gebruikt zijn: Ik vond het weer ontzettend leuk om deze kaart te bedenken en voor jullie op te schrijven. Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben, mag je die natuurlijk altijd stellen. 

Tot de volgende blog, Chantal Kiburg

6 opmerkingen:

 1. Oh wat is die is d i e mooi. Dank je wel voor de handige uitleg. Super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een werkstuk met een heel mooi resultaat!
  Gr, Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wietske, ik vond het ontzettend leuk om te doen en te bedenken.

   Verwijderen
 3. Wauw
  Wat worden we verwend met deze kaart en nog eens de uitleg dank je
  Tine

  BeantwoordenVerwijderen