zaterdag 26 januari 2019

Scrap album met Denim Saturdays

Hallo Studio Light fans,

Vandaag heb ik een tutorial gemaakt van een scrap album. Deze heb ik gemaakt met de super gave Denim Saturdays van Studio Light


Snij 2 keer STENCILDEN141 uit stevig papier of karton, en ril die op 4.5 cm aan de rechte kant. Plak ze aan elkaar vast:
Snij nu een stuk (linnen) karton uit van 11.5 x 13.5 cm.
Ril deze op 1, 2, 3, 3.5, 4.5, 5.5, 6, 7, 8, 8.5, 9.5 en 10.5 cm.

Vouw als volgt: Plak nu de bergjes tegen elkaar aan. Knip de hoekjes scheef af.Plak nu in het midden de binding  vast met sterke tape.


Nu gaan we eerst de bladzijden maken. Stans 8 x het middelste formaat van STENCILDEN141 uit. Snij deze op maat. Hij moet 13 cm zijn.Plak nu tape tegen alle bergjes aan, aan beide kanten.


Nu begin je de bladzijdes er aan vast te plakken:


Let op! Plak ze niet helemaal strak tegen de onderkant aan want dan wil hij niet meer goed bladeren. Laat ongeveer 2 mm vrij.
Bij de eerste bladzijde plak je tape aan de randen van de achterkant: plak er nu de andere pagina tegen aan aan de andere kant van het bergje. Er ontstaat een opening bovenin. Deze dient als pocket. Daar kunnen straks tags in!De 2e 3e en 4e pagina maak je identiek. Als je geen pocket wil dan plak je de bovenkant ook vast.

Voor de buitenkant: stans 2 x een mat laag (middelste formaat) afsnijden op 13,8 cm.
Doe dit ook aan de binnenkant, dan wordt de omslag lekker stevig! Voor de rug snij je  een strook van 13.5 x 4.3 cm. Plak ze vast.


Stans nu uit design papier 2 x de middelste maat en snij deze bij op 13.3 x 13 cm. Dit past perfect uit een paperpad!
Voor de rug een strook uitsnijden van 13 x 3.8 cm. Nu ga je de bladzijdes versieren naar eigen inzicht! Ik heb daar het stansblok Denim Saturdays voor gebruikt. Ook leuk om foto's in te verwerken bijvoorbeeld.


Ik hoop dat het een duidelijke tutorial is! Veel plezier met maken. En het zou super leuk zijn als ik je creatie in de Facebook groep ' creatief met studio light kaarten ' terug zou zien! 
Bedankt voor het lezen.

Lieve groetjes 
Irina


Gebruikte materialen:9 opmerkingen:

 1. Erg leuk gedaan!! Albums blijven zo mooi, moet me er toch weer eens aan toe gaan aanzetten.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankuwel! Echt weer eens gaan doen hoor, het is zo leuk! Al snap ik het wel , want het is best een klus. Maar het resultaat is altijd wel erg leuk!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super leuk album.en goed uitgelegd. Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk. Maar ik had een vraagje. Ik heb die studio lite stans niet voor het album te maken. Zou ik mogen vragen hoe groot die stans is dan kan ik van gewoon papier hetzelfde maken. Je mag me mailen naar sofie1983@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo!
   Dankuwel!
   We hebben net geloof ik contact gehad via Messenger?
   Gr Irina

   Verwijderen