maandag 30 juli 2018

Rolodex zomerboekje

Hallo allemaal!

Het leek me leuk om eens iets anders te maken met de toffe Studio Light rolodex stansjes. Ik heb er een Memories of Summer zomerboekje mee gemaakt. Leuk om bijvoorbeeld foto's in te bewaren van je vakantie of stedentrips. Lees voor u begint alles eerst even rustig door! Ik ben als volgt te werk gegaan:

Als basis snij je een stuk cardstock uit van 17 x 11cm. Beplakt dit met designpapier van 16.5 x 10.5 cm.

Stans nu 6 x de rolodex stans STENCILSL120 uit. Beplakt deze 6 uitgestanste delen aan beide kanten met een matlaag. Dus je moet 12 x de matlaag uitstansen. Ik heb ervoor gekozen om maar 1 ipv 2 matlagen te doen omdat het anders wat te dik wordt.

Ril nu de rolodex stansjes vlak onder de inkeping. (Ongeveer 1.3cm vanaf de kant). Vouw deze lijn om. Zorg dat het een scherpe vouw wordt.


Plak sterke dubbelzijdige tape op het omgevouwen stukje. ( zie foto) Zorg dat de tape goed tegen de vouwlijn aanzit. Wel het hele strookje beplakken. Op de foto heb ik nog maar 1 strookje tape aangebracht .


Plak nu de eerste 2 rolodex kaartjes op je basis kaart. Zorg dat ze in het midden precies tegen elkaar aan liggen.


Plak nu de volgende rolodex kaartjes precies recht op de vorige. In de laatste ( de bovenste) kaartjes knip je met de crop a dile een gaatje precies in het midden van beide kaartjes en druk je er een eyelet in. Mocht je geen eyelet apparaatje hebben dan zou je voor je het design papier er op plakt ook nog een stukje lint eronder kunnen bevestigen met dubbelzijdig tape.


Plak nu deze er ook op. Nu gaan we de randjes afwerken dmv een stukje lint of kant. 


En dan kan het versieren beginnen. 
Nu nog het lint door de gaatjes en klaar is je boekje! Ik hoop dat jullie het leuk vinden! 


Lieve groetjes
Irina


Gebruikte materialen:


6 opmerkingen: