zondag 29 oktober 2017

Wijnfles pimpen met krimpfolie

Hallo allemaal,

Wat zijn de sheets met krimpfolie van Studio Light toch leuk!
Maar het krimpfolie is ook heel leuk te gebruiken op andere ondergronden dan
 alleen op kerstballen.
Je kunt ze namelijk ook heel leuk gebruiken om wijnflessen mee te pimpen.
Door er ook de kleine led lampjes van Studio Light er in te stoppen krijg je een heel mooi effect doordat de lampjes door het folie en de verf heen schijnen.
Ik zal hieronder uitleggen hoe ik het gemaakt heb.

Neem een wijnfles van wit glas en verwijder alle etiketten.
Voor deze fles heb ik het krimpfolie van SHRINKWW12 gebruikt. 


Plak een stukje smal dubbelzijdig tape op ongeveer 6 cm vanaf de onderkant  rondom de fles.
Schuif het krimpfolie vanaf de bovenkant over de fles en plak het met de onderkant op het dubbelzijdige tape. Zorg dat je krimpfolie mooi recht zit.
Je krimpfolie bandje is nu groter dan de fles, dit lossen we op de volgende manier op:
Als je goed kijkt zie je dat de afbeelding op het krimpfolie ook aan elkaar "geplakt" is. Zorg dat je dit verbindingsgedeelte laat uitsteken, zie de foto hieronder.


Trek het krimpfolie strak om de fles en verwarm het krimpfolie op de plek waar het uitsteekt als eerste met de heattool. Verwarm dit net zolang totdat het krimpfolie zover gekrompen  is dat het strak om de fles zit. Verwarm dan de rest van het krimpfolie zodat dit ook mooi strak om de rest
van de fles zit.
Breng nu met een sponsje witte schoolbordverf  in dunne lagen aan op de fles.
Spons de boven- en onderkant van het krimpfolie ook een beetje zodat het een mooie overgang wordt van krimpfolie naar verf.
Breng net zoveel lagen aan totdat je een mooie dikke laag verf hebt die niet te veel licht van de lampjes meer doorlaat. Ik heb ongeveer  6 dunne lagen aangebracht. 


Als je voldoende lagen witte verf heb aangebracht dek je het krimpfolie af met een stukje keukenpapier. Het keukenpapier vouw je 2 x dubbel,  vouw het om de fles heen en zet het vast met tape, zie foto hierboven.
Meng dan Inka Gold kleur Graphiet met water totdat het vloeibaar wordt en spetter hiermee stipjes op de fles. Haal het keukenpapier na het spetteren weer weg.
Je hebt nu allemaal spetters op de fles behalve op je afbeelding. 


Bovenaan de fles heb ik een stukje jute touw om de opening  gewikkeld waar de schroefdop heeft gezeten, voor een mooie afwerking.

Van kraftpapier heb ik een tag gemaakt van 8 x 4,5 cm en hierop met zwarte inkt de rendierkop van stempelset STAMPWF236 gestempeld.
Met STENCILWF61 heb ik uit zwart kraftpapier een kerstbal gestanst en dit samen met 2 kleine zilveren kerstballetjes aan een jute touwtje om de  hals van de fles geknoopt.


Bovenaan de opening van de fles kun je de lampjes van LEDLIGHTS01 in de fles stoppen en de batterijen houder aan de achterkant van de fles laten hangen.


Als het donker is en de lampjes zijn aan, dan ziet het er zo uit.

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren met deze creatie.
Graag tot de volgende keer!

Creatieve groetjes van Geralien Hoftijzer
1 opmerking: