zaterdag 28 september 2013

Winterhanger

Deze winterhanger heb ik gemaakt met twee vogelhuisjes en een kerstbal.
Op de achterkant van een CD heb ik eerst het lint geplakt en daarover holografisch plakplastik. Daaroverheen een taartkleedje en dan de kerstbal van PYR SL 461 in 3D. Op de mutsjes en de plaatsen met sneeuw heb ik wat liquid appliqué aangebracht en daarna verhit met de heattool. En om het nog glimmender te maken heb ik strass stenen geplakt langs de rand. Dus als het zonnetje schijnt, wordt het licht aan alle kanten weerkaatst!

Het eerste vogelhuisje is BH SL 13. Het vogeltje heb ik aan de binnenkant geplakt, het is veel te koud om buiten te zitten!
Het dak heb ik ingesmeerd met lijm en dan van die losse witte korreltjes sneeuw er op gestrooid. Heel voorzichig, want voor je het weet zit de hele kamer onder de "sneeuw".

Langs de rand van het dak heb ik "balletjeslint" geplakt en langs de onderkant heb ik ook sneeuw geplakt. Ook op het stokje onder het vlieggat zit sneeuw!

Het tweede huisje is van BH SL 19 en heeft dezelfde behandeling ondergaan. 

Dit is de achterkant van de CD. Ik heb deze gekocht met voorgeboorde gaatjes. Ik heb met verloopgaren geborduurd.  Na het borduren heb ik in het midden een stansje geplakt en een plaatje van de kerstbal die ook op de achterkant staat. Zo wordt het één geheel. Strass steentjes ontbreken hier natuurlijk ook niet. 
 Dit is de achterkant van de hanger.
Hieronder nog even de plaatjes van de gebruikte vellen. Als je op de link in de tekst klikt, kom je bij de bestelpagina van Mijn Hobbykaart uit.

6 opmerkingen: