dinsdag 30 juli 2013

Condoléance kaartjes

Hallo Hallo,

Vandaag is het weer mijn beurt om jullie iets te laten zien, en ik kies deze keer voor de wat 'mindere' kaartjes, maar helaas horen ze bij het leven. Ik vind deze bloemen zeer geschikt voor een mooie condoléance kaart, vandaar deze keuze dus.De basis is een dubbelgevouwen vierkante kaart van 13,5 x 13,5 met de opening aan de rechterkant.
Op alle kaartjes heb ik als achtergrond gewoon voor een stukje karton gekozen en dit op maat gesneden. De ene keer smal, de andere keer als vierkant. Wat je zelf wenst natuurlijk.

Met lint, wat overeen komt met de kleur van het plaatje, maak ik de 'rouwrandjes', zodat je duidelijk kunt zien dat het om een condoléance kaart gaat. 
Het plaatje wordt 3D gemaakt en vervolgens op de kaart geplakt.

De kaart wordt afgewerkt met hier en daar een strass-steentje, tekst of kruisje. Niet te veel, mijn persoonlijke smaak is om vooral deze kaarten zo straks mogelijk te houden. Aan de binnenkant zit een extra vel waar een leuke kartelrand aan geknipt is, ter afwerking van de kaart.


Voor deze kaarten heb ik het vel STAPSL1228 gebruikt, maar er zijn meer mooie vellen van SL om een strakke condoléance kaart te maken. 

Succes weer, ook met dit soort kaarten.
Creatieve groetjes, Gaby

4 opmerkingen: